Ormøyas såkalte oppdrett ved Hilde Johansen

I løpet av alle disse årene som jeg har holdt på med avl av denne fantastiske rasen, har jeg kun ved EN anledning vært borti en særdeles useriøs oppdretter, Hilde Johansen ved #Ormøyas i Oslo. Jeg håpet i grunnen på å aldri skulle måtte ha noe med henne igjen, etter et kattekjøp som viste seg å bli verre og særdeles kostbart, enn man noensinne kan forestille seg. Og det hadde kanskje blitt med det også, dersom kvinnen ikke solgte svært syke katter til mange mennesker eller forsøkte å bedrive utpressing. Mennesker som i sin nød har valgt å kontakte meg, for videre råd når de selv har blitt svindlet av Hilde Johansen. 

Spartacus Lynx

Før jeg startet opp mitt oppdrett, brukte jeg mye tid i forkant på å sette meg inn i alt som hadde med rasen å gjøre. Jeg deltok også i bengalkattforumet, både for å lære om rasen og for å bli kjent med allerede etablerte oppdrettere. I dette forumet, kom det frem at Hilde hadde fått parasitten tritricomonas i sitt oppdrett. Hun hevdet senere at hun hadde en venn på et veterinærinstitutt som stadig hjalp henne og at denne mannen hadde erklært kattene hennes friske og at ingen katter var syke lenger. Det kom også frem både i forumet og ved senere kontakt med henne på tlf og eposter, at hun hadde ulike kjøpere av hennes katter, som hun hadde problemer med. Hvor påstandene hennes alltid gikk på at kjøperne hadde feil eller var frekke. Det gjaldt hovedsaklig for katter som enten var syke, ikke sosialiserte, eller at de var generelt misfornøyde og ønsket å heve kjøpene. 
Det var stadig vanskeligheter og utfordringer hun sto i. Allerede den gangen burde det ringt mange bjeller, men jeg var ny i gamet og kjente henne ikke godt nok eller oppdrett godt nok , til å danne meg et solid nok grunnlag for å avskrive denne kvinnen. Hun hevdet også stadig vekk at hun hadde solid kompetanse og at ingenting var galt med hennes katter. At hun var ansvarlig og drev seriøst. Den påstanden har dessverre vist seg fra dag 1, å ikke ha rot i virkeligheten.

 

Spartacus Anacondazzle

Jeg var interessert i tidlig generasjoner, og denne kvinnen var en av de som hadde dette. Hun tilbød meg å kjøpe en hannkatt, en F-4 til avl, Dennis, som jeg først takket ja til. På den korte videosnutten jeg fikk av ham, i halvmørket, filmet på et skittent kjøkkengulv, lekte han med en bit av melon. Dialogen på epostene jeg fikk underveis, var tidvis dramatiske om hvor vanskelig hun hadde det og hvor mange penger alt i hennes liv kostet. Ved endel tlf samtaler, var hun åpenbart ruset. Hun virket også å sondere terrenget i forhold til om hvor mye hun kunne kreve betalt for ham, og drøyde ut det å gi en pris og å svare på ulike spørsmål om katten, bakgrunnen hans, eller det å få bilder av ham, som lovet. Ved spørsmål fra meg på hvem som var foreldrene hans, ble hun unnvikende. Når jeg spurte om hvilke forventninger jeg kunne ha i forhold til garantier for ham, fertilitet etc, så henviste hun meg til å skaffe forsikring og at hun ikke ville gi noen forsikringer overhodet. Og hun var heller ikke interessert i å lage en avtale om erstatningskatt eller pengene tilbake , dersom katt kjøpt til avl, ikke var fertil. Tidvis ble hun svært aggressiv og truet med at jeg ikke skulle få kjøpe denne katten, dersom jeg stilte meg kritisk til en slik avtale. Eller dersom jeg overhodet stilte spm om kattenes helse eller avstamning.