Spartacus NalaName: Spartacus Nala  SBT
Dam: Chetilas Dior
Sire: Chetilas Pharo
Born: 29.08.08 ♀
SBT 082908 047
Nala is now spayed/neutered
and live with us as a spoiled pet.

Mor til kull:
1 og 6

Stamtavle / Pedigree
 
 
 Litt om Nala: 

Temperament
Nala er ei dame som definitivt vet hva hun vil og hun er svært enkel å ''lese'', da hun gjør seg godt forstått på sin måte. 
Stadig inviterer og lokker hun både mennesker og andre katter til lek på en meget søt og innbydende måte, ved å pirke borti og legge hodet på skakke, eller legge på løp og late som om du faktisk har forsøkt å fange eller jage etter henne, så stopper hun opp, snur seg, og ser om hun greide å lure noen med på leken.

Hun har noen fantastiske og raske kroppsbevegelser, sjeldne, som man vanligvis kun ser hos enkelte foundation-katter.
Hun har en eksplosiv energi, og er langt raskere enn de andre kattene her i huset. Bevegelsene er smidige, men på samme tid særdeles målrettede og fascinerende. Hun overrasker til stadighet, også når det kommer til å se ut til å dukke opp fra intet eller forsvinne som til ingen steder.
Hun setter helt klart pris på å kunne gå for seg selv iblandt, da aller helst snike seg inn på en av soveværelsene i våre eller barnas senger, for å ta seg noen timer med uforstyrret hvil.
Denne unge damen er i tillegg meget observant og smart. Hun liker også godt å følge med under andres lek eller aktivitet, hun gjør da smale øyne og drar munnen opp i noe som ser ut som et godt smil.

Type/Mønster
Nala er en spottet katt, disse løper også nedover bakbena hennes, hun har også noen rosetter på begge sider av torso.
Spottene og rosettene har god kontrast til bakgrunnsfargen hennes.
Hun har en lys mage, men vi antar at hun ikke vil beholde den helt hvite magen hun hadde som kattunge.
Hun har et godt og villtutseende hode, med en rett profil og solide, høye kinneben. Hun har en meget sterk hake. Ansiktsmarkeringene hennes er gode og har god kontrast, hun har også to uavbrutte ''halskjeder''.
Øynene hennes er meget grønne, og de skifter mellom en dyp, mørk grønnfarge og en nærmerst turkis farge, etter hvordan lyset er.
Hun har små, runde ører, med gode brede baser.

Kropp
Denne jenta har en meget solid, sterk og muskuløs kropp og den er riktig proposjonert etter bengalstandarden.
Hennes hals og nakke er også sterk.
Halen er middels lang og veldig tykk, med en pent avrundet, svart tupp.
Hun benytter halen i stor grad til å gripe seg fast eller holde med, både ved klatring i trær og gjerne rundt hånden din under lek eller kos.