Proud Member Of :
 Ticalogo

RC
 
Facebooksiden vår

Spartacus' fb side

Kattunge-kjøp

bengalkatt.

 

Spartacus selger hovedsaklig ikke kattunger til avl eller med avlsrettigheter.

Det kan gjøres i enkelte tilfeller, dersom kattungene har spesielt høy kvalitet og foreløpig kun til allerede etablerte bengalkatt-oppdrettere.

Dette både for å sikre at våre egne linjer ikke blir utvannet eller blir benyttet i useriøs avls-øyemed.

Kattunger solgt til selskap/ kos/ utstilling må kastreres.

Katter kjøpt til kos, selskap og utstilling vil bli krevd kastrert før kjønnsmoden alderen,
stamtavle ettersendes når kastrering er dokumentert av veterinær.

Spartacus selger ikke kattunger / katter dersom vi mistenker at betingelser for kastrering
ikke vil bli fulgt.


Vi selger heller ikke kattunger via mail, men det er det vi foretrekker som den første henvendelsen fra de som er interessert i å kjøpe en Spartacus bengal.

Aller helst vil vi treffe de som planlegger å kjøpe en kattunge fra oss, også slik at de får ta kattungene i eget øyesyn før de tar sin avgjørelse.

Vi ønsker å vite mest mulig om de som henvender seg til oss med kattunge forespørsler -dette for å sikre at de alle kommer til best mulige hjem, som passer dem individuelt.

Våre kattunger vil alltid være våre ''babyer'', alle som èn,

vi ønsker derfor at vi får tilbakemeldinger og bilder etter at de har kommet i sine nye hjem.

Vi selger ikke kattunger til mennesker under 18 år.

 Kattunger fra Spartacus er leveringsklare når de er minimum 12-16 uker gamle, dette fordi kattungenes modenhet må vurderes individuelt.
Mattilsynet anbefaler at alle kattunger er minimum 12 uker, før de kan taes fra kattemor.

I tillegg vil det være slik at kattunger vi selv vurderer til bruk i eget avlsprogram, ikke vil være ''ferdigvurderte'' før de nærmer seg voksen alder.

Disse kattene kan ved senere anledning bli solgt som kosekatt/ utstillingskatt, dersom de har utviklet seg fra hva oppdrettet ønsker å avle vidre på. 


 Alle kattungene selges med standard kjøpskontrakt og en lojalitetserklæring mellom kjøper og selger.

Foruten en fantastisk kattunge, vil det medfølge :

 • Stamtavle kl.2 (TICA)

 • Vaksinasjons kort

 • Helseattest 

 • Kattungepakke fra Royal Canin, med kattemat som kattungen er vant med og liker

 • Liten gave fra Spartacus

 • Mail med bilder fra  kattungens oppvekst.

 • Kjøpskontrakt

 • Livslang support og oppfølgning til enhver tid fra Spartacus.

Ingen kattunger blir levert fra oppdrettet like etter en vaksinering, dette fordi enkelte katter reagerer på vaksinen og kan behøve videre oppfølgning.

 Å komme til et nytt hjem, kan for katten oppleves som stressende, noe som også kan føre til reaksjonsutbrudd på vaksinen, avhentingstidspunkt vil derfor også styres av  dette.

Alle kattungene som reiser fra Spartacus vil være micro-chippet.

(les mer om dette her)

AAAG22
catpaw

 

 Hva vi forventer og ønsker av deg som tenker på å kjøpe kattunge fra Spartacus :

 • At du tilegner deg mest mulig informasjon om bengalrasen før anskaffelse

Dette for å sikre at kattene fra vårt oppdrett får et best mulig hjem og liv tilpasset deres behov når de drar til sine nye ''for-alltid- hjem''.

Og også for at de som kjøper katt, skal være sikker på at bengalkatten er en rase som passer inn i deres liv og hjem, ikke bare for øyeblikket, men så lenge katten lever -også når du skal reise bort eller ha ferie.

 

 • At du sikrer deg at ingen i din husstand eller som skal bo sammen med katten, er allergikere, FØR du kjøper katt av oss.

Selv om bengalkatten er kjent for å være en allergivennlig rase, så er dette ingen garanti for at noen ikke kan få allergiske reaksjoner ved omgang med katten.

Sørg derfor for å ha undersøkt dette på forhånd, ønsker du å komme hit til vårt oppdrett for å teste ut mulige reaksjoner, så er du velkommen til det, men selv ikke dette er en garanti for å utelukke reaksjoner mot bengalkatter senere.

Vi vet at enkelte oppdrettere selger sine katter med ''allergi-forsikring'', der de er villige til å ta tilbake kattunger de har solgt dersom det viser seg at de nye eierne eller noen i deres husstand ikke tåler katten pga allergi.

Denne praksisen blir IKKE gjennomført av oss, dette for å sikre kattene mot å måtte flytte og å bytte eiere mange ganger.

Vi mener at kjøpere er ansvarlige for selv å finne ut av det før kattekjøp og ønsker ikke at våre katter skal delta som forsøkskaniner her.

Vi tilbyr likevel å hjelpe til med å finne nytt hjem til kjøpt kattunge, dersom kjøper av ulike grunner ikke kan beholde katten.

Bengalen allergivennlig ?


 • At katten forblir innekatt hele livet.

Da selvfølgelig med unntak av tur i bånd eller i egnede inngjerdede områder eller bosted ved landlige beliggenheter uten særlig trafikk.

Dette er fordi vi ikke ønsker at katter fra oss, skal utsettes for potensielle farer som biler, skader, smitte eller alvorlige sykdommer som følge av slossing med andre katter.

Heller ikke at de blir syke eller skadet som følge av å ha spist giftige planter, fanget dyr i naturen og farlige gjenstander som kan sette seg fast i eller gjøre skade på kattens hals, og at katten unngår smertefulle frostskader om vinteren eller bli skadet som følge av uvennlige mennesker,

og i tillegg er det en viss fare for at katten kan bli stjålet.

Man kan også lettere følge med om katten er frisk og rask ved at den er innekatt, ved å observere både vann- og matinntak, samt avføring og urin.

 

 • At du til enhver tid sikrer at katten din får riktig stell, rett kosthold og umiddelbar oppfølgning fra veterinær dersom katten blir syk.

Forventet levetid på bengalkatt er ca 12 til 18 år.

For at din bengalkatt skal ha de beste forutsetningene i livet, så er det viktig at du er inneforstått med og villig til å gi din katt riktig fôr.

Det finnes riktig tilpasset fôr for kattene og det finnes fôr som er direkte skadelig for kattene. Riktig næring er alfa- omega, og det vil spare deg for unødvendige framtidige veterinærutgifter,

og spare katten for lidelser som feilernæring etterhvert forårsaker.


De aller fleste ''butikkfôrene'' (kattemat som kjøpes i dagligvareforretninger og butikkkjeder) inneholder for mye vegetarkost, dette legger seg som vomfyll i kattenes mager, som regel fører dette til irritabel tarm og diarè, maten inneholder absolutt ikke det kattene behøver av næring for å holde seg friske, trives og vokse.

Denne maten er ikke godt tilpasset katter.

.

I tillegg inneholder dette fôret store mengder salt, noe som kan føre til ganske mange smertefulle sykdommer og lidelser hos kattene, som man lett kan unngå ved rett kosthold.

Denne vegetarkosten inneholder ikke nok taurin, som er essensielt for katter ,de danner ikke dette stoffet selv i kroppen og må derfor ha dette via kosten. Taurin finnes i proteiner (i kjøtt).

Katt og Taurin


For å gi katten gode forutsetninger, så velger vi kattemat med sikret høy kvalitet, som nøye er tilpasset katter og som selges fra veterinærer eller hos enkelte dyrebutikker.

Vi holder oss for sikkerhets skyld til Royal Canin og Hill's våt- og tørrfôr.

Spartacus kattunger vil være vant til dette fôret og vi ønsker og forventer at de skal fortsette på det etter at de har kommet til sine nye hjem.
Katter skal aldri ha melk eller melkeprodukter, hverken litt eller mye, fordi det er for hardt for magen og fører som regel til diarè og mageplage.

Kattene skal ha lett tilgang til friskt vann, dersom du ikke har vanndispenser for katt, forventer vi at de har tilgang til
friskt og rent vann hele døgnet.

Katter i oppdrettet får av og til rå kylling -usaltet, ukrydret, som har vært dypfryst, -ment som menneskemat.

Dette som protein supplement og fordi dette er tilnærmet kosthold de ville hatt i naturen.
 

 

Mange tror at fisk er bra for katter, men dette er unntaksvis og bør heller benyttes som litt kos innimellom framfor daglig kattemat.

Fisk inneholder svært lite av viktige næringsstoffer som kattene behøver, å bare gi fisk til katten eller mye fisk som basis kattemat kan føre til en rekke mangelsykommer og store tannproblemer.

Royal Canin -foret kattungene er vant til, inneholder derimot allerede de få, gode næringsstoffene av hva som er i fisk og som er best for katten.

Enkelte typer mager fisk kan katten godt få innimellom, kokt og helt USALTET.


I tillegg anbefaler vi på det sterkeste at du forsikrer katten din


nala2