Kjøpe rasekatt

Noen ord om hva du kan og bør forvente deg når du skal kjøpe rasekatt

Som regel er det ikke enkelt for førstegangskjøpere å vite hva de skal se etter for å finne en god og seriøs oppdretter og hva de bør kunne forvente når de har valgt den eneste ene katten, så jeg tenker å oppsummere litt her av hva de bør se etter , hva de bør kunne forvente og litt om kjøp og salg-prosess.

Alle ønsker å kjøpe friske, sterke, vakre katter, da er det viktig å finne en oppdretter som er seriøs.

Hvordan finne en seriøs oppdretter ?

Det er en jungel der ute, en salig blanding av de som driver avl for å etterstrebe gode rasekatter og de som driver produksjon i forsøk å gjøre profitt på dyrene. Det første møtet med oppdrettere er gjerne via deres nettsider eller annonser på ulike markeder og her kan du få de første pekepinner på hvor seriøst de driver.
En annonse inneholder gjerne informasjon om rasen, informasjon om foreldrene til kullet , bred informasjon om kattungene enkeltvis,  informasjon om oppdrettet og hvilket forbund de er tilknyttet og innimellom også hvilke kjøpere de er ser etter og adressen til deres nettside med mer informasjon, IKKE forvent mindre enn det i første omgang, av seriøse oppdrettere.

Ved første kontakt med oppdretter, som regel pr mail eller tlf, er det viktig å fritt kunne kartlegge hvilken form for avl de driver. Seriøse oppdrettere setter pris på alle mulige spørsmål om sitt oppdretts arbeid og svarer gjerne villig.


Det er lurt å spørre om :
-De har referanser fra tidligere fornøyde kunder eller andre oppdrettere de samarbeider med.
-Hvilke ulike mål de har for oppdrettet, hvor langt de er kommet i sitt avlsarbeid og hva de har vektlagt.
-Hvilket forbund de er med i , registreringsnummeret og navn  på oppdrettet
-Hvilke forhold kattene lever under, har de god nok plass, hvilken mat de får, om katter blir fulgt opp med vaksiner, ormekurer, hvilken veterinær de benytter.
-