RasenUtseende, anatomi og fysikk

Bengalkatt er en middels stor tamkatt, normalvekt varierer fra 3-7 kg, hvor enkelte individer kan veie opp mot 9-10 kg på det meste (ukastrerte hanner). Kroppen er relativt rektangulær, atletisk og muskuløs, og har robust beinstruktur. Muskuløse bein med forholdvis store runde labber. Bengalen har høye kinnbein og skal ha den karakteristiske kile-formen. Hodet skal være lite i forhold til kroppen, men aldri tatt ut til det ekstreme.

Ørene (sett forfra) skal være plassert like mye oppå hodet som på siden. Sett i profil skal ørene løpe på en pen og avsluttende måte langs det runde bakhodet, de skal være svakt fremover tiltet. Ørene skal være små til middels i høyden, de skal ha en bred base nederst og runde tupper øverst. Jo, lavere og mer avrundet, jo bedre. Dette forsterker det ville uttrykket.

Øynene er bredt ansatt og store, de skal ligge godt i hodet, aldri insektslignende, og kan være grønne, blå, blågrønne, brune eller gullgule. Neselæret skal være puffet og bengalens hake skal være sterk, den skal i profil være på samme linje med nesen. Halen er middels lang og tykk, med en avrundet sort tupp.

Pelsen er kort, tykk og relativt tettliggende. Teksturen skal være lukseriøs og overraskende silkemyk å ta på. Den finnes i en rekke farger med 2 ulike basismønstre, runde flekker (prikker/spotter/rosetter) og marmorert/ marblemønstret (tabby).

Karaktertrekk

Bengalkatter har et jevnt godt humør og karakteriseres som en hyggelig, sosial, leken, smart og tolerant kamerat. Bengalkatten er uansett en svært selvstendig og meget dyktig jeger, om den får lov til å utvikle disse egenskapene. Generelt anbefales det å holde å to katter slik at de har selskap i hverandre, men katten er flink til å aktivere seg selv så i de fleste tilfeller går det bra med en.