Ved kjøp av kattunge
    Hva vi forventer og ønsker av deg som tenker på å kjøpe kattunge fra Spartacus :

*At du tilegner deg mest mulig informasjon om bengalrasen før anskaffelse
Dette for å sikre at kattene fra vårt oppdrett får et best mulig hjem og liv tilpasset deres behov, når de drar til sine nye hjem.
Og også for at de som kjøper katt, skal være sikker på at bengalkatten er en rase som passer inn i deres liv og hjem.
nala2

*At du sikrer deg at ingen i din husstand eller som skal bo sammen med katten, er allergikere, FØR du kjøper katt av oss.
Vi vet at enkelte oppdrettere selger sine katter med ''allergi-forsikring'', der de er villige til å ta tilbake kattunger de har solgt dersom det viser seg at de nye eierne eller noen i deres husstand ikke tåler katten pga allergi.
Denne praksisen blir IKKE gjennomført av oss, dette for å sikre kattene mot å måtte flytte og å bytte eiere mange ganger.
Vi mener at kjøpere er ansvarlige for selv å finne ut av det før kattekjøp og ønsker ikke at våre katter skal delta som forsøkskaniner her.

*At katten forblir innekatt hele livet.
Da selvfølgelig med unntak av tur i bånd eller i egnede inngjerdede områder eller bosted ved landlige beliggenheter.
Dette er fordi vi ikke ønsker at katter fra oss, skal utsettes for potensielle farer som biler, skader, smitte eller alvorlige sykommer som følge av slossing med andre katter, at de blir syke eller skadet
som følge av å spise giftige planter, fangede dyr og farlige gjenstander som kan sette seg fast i kattens hals eller gjøre stor skade innvendig på kattens hals, at katten unngår smertefulle frostskader om vinteren, bli skadet som følge av uvennlige mennesker,
og i tillegg er det en viss fare for at katten kan bli stjålet.

*At du til enhver tid sikrer at katten din får riktig stell, rett kosthold og oppfølgning fra veterinær dersom katten blir syk.
Forventet levetid på bengalkatter er ca 12 til 18 år.
For at din bengalkatt skal ha de beste forutsetningene i livet, så er det viktig at du er inneforstått med og villig til å gi din katt riktig fôr.
Det finnes riktig tilpasset fôr for kattene og det finnes fôr som er skadelig for kattene. Riktig næring er alfa- omega.

De aller fleste ''butikkforene'' (kattemat som kjøpes i dagligvareforretninger og kjeder) inneholder for mye vegetarkost, dette legger seg som vomfyll i kattenes mager, som regel fører dette til irritabel tarm og diarè, maten inneholder absolutt ikke det katten behøver av næring for å holde seg friske, trives og vokse.Denne maten er ikke tilpasset katter.
I tillegg inneholder dette fôret store mengder salt, noe som kan føre til ganske mange smertefulle sykdommer og lidelser hos kattene.

For å gi katten gode forutsetninger, så velger vi kattemat med sikret høy kvalitet, som nøye er tilpasset katter og som selges fra veterinærer eller hos enkelte dyrebutikker.
Vi holder oss for sikkerhets skyld til Royal Canin og Hill's våt- og tørrfôr.
Spartacus kattunger vil være vant til dette fôret og vi ønsker og forventer at de skal fortsette på det etter at de har kommet til sine nye hjem.

Katter skal aldri gies melk eller melkeprodukter til, hverken litt eller mye, fordi det er for hardt for magen og fører som regel til diarè og mageplage.

Katter skal ikke ha menneske-mat, og de er tilfreds med det!
Mange tror at fisk er bra for katter, men dette er unntaksvis.
Enkelte typer mager fisk kan katten godt få innimellom, kokt og helt USALTET.
Fet fisk er ikke bra for katten.